tiistai 16. kesäkuuta 2015

Pikkuveljen synttärit - taas sporttaillaan.

Molempien lasten syntymäpäivät osuvat kesälle, ja niitä on juhlittu pääasiassa mökillä sukulaisten ja tutavien kesken. (Viime vuonna Tytöllä oli tämän lisäksi myös ns. kaverisynttärit myöhemmin myös kotosalla.) Mökillä juhlimisessa on kiva puoli, että useimmat sukulaisista pääse paikalle ja muutenkin ote on hieman rennompi.
Valitettavasti sää ei vain ole oikein suosinut viime kertoina, kuten juhlakansan asuvalinnoista voi kenties päätellä. Eikä parempaa taida olla luvassa tänäkään vuonna.


Pikkuveljen synttäri-ohjelmana on "sporttailut", jotka sopivat sekä lapsille, että aikuisille. Viime vuonna jaoimme porukan sekajoukkueisiin, jotka kiersivät suunnistusradan. Rasteilla oli joukko erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi veden kantoa, käpyjen keräystä, grillitikun heittoa, oikean mittaisen pajun haku metsästä, kimppa keppiratsastusta ja Pikkuveljelle onnittelu runon kirjoittamista annettuja sanoja käyttäen. Tuossa yllä lapset johdattavat sokkoa aikuista matkalla tarvitun sangon etsintään.Tänä vuonna ei ehkä ihan noin pitkää rataa tehdä, mutta jotain vastaavaa kuitenkin. En voi paljastaa enempää, jotta tätä lukevat sukulaiset eivät pääse harjoittelemaan etukäteen vaadittavia taitoja ;)

Pikkuveljen kakusta tuli viime vuonna ihan yli hieno (vaikka itse sanonkin). En ollut testanut tuollaista "avattua" kuorrutetta aiemmin, eikä varasuunnitelmaa ollut, joten riskillä mentiin. Onneksi onnistui. Tietenkin kuvassa näkyy harmillinen ryppy kuorrutteen reunassa, mutta se sallittakoon..


Kakkuja oli toki suurelle joukolle useampi, mutta tämä oli ns. virallinen versio. Muissa mentiin siitä, missä aita on matalin. Kakun pohjana on käytetty Kinuskikissan mehevää suklaakakkupohjaa ja täytteenä oli muistaakseni pätkismoussea.
Sama pohja on juuri äsken leivottu tuleviinkin juhliin. Se kestää hyvin pakastamisen ja on kohmeisena kohtuu helppo käsitellä.
Onpa vaan pikkasen vaikeaa pitää näpit erossa hyvälle tuoksuvasta pohjasta.
Minä rakastan kakkuja!!

Juhlia ja herkkuja odotellessa on vielä paljon puuhaa, mutta nyt nukkumaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti