sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Loma tuli, loma meni - kokemuksia Kreetalta.


Kauan ja hartaasti odotettu loma auringossa on jo takanapäin. Matkustimme toistamiseen Kreetan Plataniakseen. Tuo Hanian viereinen rannikko taitaa olla aika monelle tuttu lomakohde ja mikäs siinä! Takuuvarmasti hyvää ruokaa ja sopivasti ajanvietettä, lyhyt lento Finnairilla eikä kellokaan käänny. Kaikki minulle tärkeitä juttuja matkakohteen valinnassa. Valintakriteereitä listailinkin jo aiemmassa lomapostauksessa.

Upea sitruuna puu vanhassa kylässä. Hotellissa saimme nauttia tuoreista persikoista suoraan puusta kerättyinä!

Nyt matkassamme oli mukana sukulaisperhe kahden lapsen kera. Neljä lasta on totisesti tässä kontekstissa parempi kuin kaksi (tai saati yksi) - leikkikamut ja viihdytysjoukot koko ajan mukana siis. Varsinkin kavereista oli hyötyä sateisina päivinä, kun leikkipaikoille tai uima-altaalle ei ollut asiaa. Hotellissa oli onneksi "kuntosali", johon saimme koko katraan juoksemaan rinkiä ja rakentamaan majoja jumppamatoista :) .
Mutta hei, miksi ihmeessä mun lomilla aina sataa??? Siis aina. Joka ikisellä matkalla tähän asti on satanut. Paikalliset aina ihmettelevät, että ei normaalisti tähän aikaan tälläisiä sateita ole, mutta juuri tänä vuonna... Ehkä voisin tarjoutua matkustamaan ilmaiseksi kuivuudesta kärsiviin kohteisiin, niin saisivat nekin tarvitsemansa sateen (kun niitä näytän aiheuttavani)?

Onneksi lomaan mahtui aurinkoisiakin päiviä, eikä sateessakaan varsinaisesti viluttanut.


Tyttö polski päivät pitkät. Serkku-poika tarvitsi hieman pidemmän mietiskelyn ennen altaasen menoa (hei tunti on ihan sopiva aika pohtia, millä tyylillä hyppää..) ja Pikkuveli ei käynyt vedessä laisinkaan (oli kuulema liian kylmää ja jännitti).
Plataniaksessa majoituimme Blue Dome hotelliin, joka sijaitsi aivan rannassa hieman pääkatua alempana. Eli varsin rauhallinen ja mukava paikka. Miinusta voi sanoa oikeastaan vain nettisivuilla luvatun leikkipaikan puuttumisesta. Muistan nähneeni tuon leikkipaikan edellisellä visiitillä rannalla kuljeskellessani, joten todistettavasti siellä se on ollut - mutta ei ollut enää.
Edellisellä kerralla asuimme Santa Helena Beach hotellissa, joka sekin sijaitsi aivan rannalla, mutta aivan toisessa päässä Plataniasta. Molemissa hotelleissa käytössämme on ollut huoneisto.
Vinkiksi sanottakoon, että huoneistoja varatessa kannattaa rohkeasti testailla eri vaihtoehtoja: esimerkiksi tuolla ensimmäisellä reissulla kolmio 3+1 matkustajalle oli huomattavasti kaksiota edullisempi! Eipä olisi tullut heti mieleen..


Platanias on aika pitkä alue, jonka läpi menee tosiaan kauppoja ja ravintoloita täynnä oleva katu rannan suuntaisesti. Hotelleja on kadun molemmin puolin, joten kaikista ei ole suoraa yhteyttä rannalle. Tämä kannattaa huomioida, jos Platanias tai muut pienemmät kylät tuon tien varralla kiinnostavat lomakohteena. Sijainti näkyy varmasti myös hotellien hinnoittelussa. Toki rannalle pääsee helposti, vaikkei ihan vieressä asuisikaan. Ja esimerkiksi vanhan kylän puolella kukkulalla olevista hotelleista on vähintäänkin yhtä hienot näkymät kuin rannalla sijaitsevissa. Ja jos on kiinnostunut enemmän uima-altaalla lomailusta, niin ehkei merinäköalasta edes kannata maksaa extraa?


Tälläistä yleistä matkatarinaa tällä kertaa.. Olisi kiva kirjoitella myös vähän meidän matkatavaroista, ihan jo itsellekin muistiin. Palaillaan siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti