lauantai 1. elokuuta 2015

Päiväretki Savonlinnaan.

Kesäloman aikana piipahdimme myös Savonlinnassa. Sinne on kohtuullinen matka meidän mökiltämme, mutta siitä huolimatta ei turhan usein tule ajeltua sinne asti. Viime kesänä ei taidettu käydä kertaakaan. Harmi, sillä kyllä Savonlinna on ihan vierailun arvoinen paikka varsinkin kesällä: hyvää ruokaa, toritunnelmaa ja Pikku Kakkosen puisto.

Nyt meillä oli perusvisiitin lisäksi toinenkin syy mennä Savonlinnaan. Tyttö oli nimittäin sopinut alkukesän Kreetan matkalla (matkasta lisää täällä) treffit hotellissa tapaamansa "ison"tytön kanssa juurikin Savonlinnaan.
Kuinka usein näitä lasten treffilupauksia tulee oikeasti pidettyä? Neiti kun pyytää meille joka päivä kylään entuudestaan tuntemattomia tyyppejä ja sopii treffejä ties minne. Mutta tällä kertaa päätin, että miksi ei, ja oikeasti toteutimme tapaamisen Pikku Kakkosen puistossa.

Kuvia puistosta ei tullut napsittua, kun tuolla puistossa tuntui olevan tuttuja joka kulmalla :). Helsinkiläisiä sekä vanhoja tuttuja, joita ei ikinä näe arkena, löytyi tietenkin nojailemasta puiston aitaan. Eihän siinä kuvia ehdi räpsiä, kun pitää juoruilla.

Puisto itsessään on hurjan hieno ja sopivan kävelymatkan päässä torilta. Kiipeilymahdollisuuksia on hyvin kaikenikäisille ja hiekkalaatikko täynnä leluja. Puiston kupeessa on myös uimaranta sekä jäätelökioski. Suosittelen siis lämpimästi.

Ruokailuun säntäsimme heti kaupunkiin saavuttua. Paikaksi valikoitui kauppatorin laidassa kelluva Opera Grill & Bar. Ruoka oli todella hyvää. Lasitetussa tilassa voi herkutella vähän huonommallakin säällä ja auringon paisteessa puolestaan voi nautiskella ulkosalla.
Lastenlistalla oli kerrankin tarjolla vähän muuta kuin nauravat nakit. Suureksi ihmeeksi meidän nuori kasvisyöjä tilasikin lasten pihvin! Se taisi olla kesän paras pihvi ihan aikuistenkin mielestä.


Ei meistä sellaista rauhallista ja hiljaista ruokaseuruetta saa tekemälläkään. Sori vain kanssaruokailijat... Autossa istumisen jälkeen olisi tietenkin fiksumpaa ensin jaloitella hieman, ennen ruokahetkeä. My mistake - älä syytä lapsia..
Ruokailun lopuksi virtoja oli ihan pakko päästellä ensin ilveilemällä ruokapöydässä ja sitten vielä juoksemalla edestakaisin ravintolan vinoa kulkusiltaa.


Ja tässä tämä toinen ilvelijä: samalla tavalla kuin sisko - tietenkin.

Valitettavasti Olavinlinna jäi meiltä toiseen kertaan, sen verran tiiviiksi meidän aikataulu oli jälleen buukattu. Serkut kävivät siellä kyllä aikaisemmin, ja suositeltava paikka on sekin lapsiperheille. Ja sitten Savonlinnasta oli löytynyt jostain museosta pallomerinkin! Vau.
Ja onhan Savonlinna täynnä kivoja shoppailupaikkojakin.. Minä ehdin tällä retkellä kaapata mukaan vain torilta pussillisen kanttarelleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti