maanantai 18. elokuuta 2014

Muumimaailma


Toven 100 - vuotisjuhlaa vietettiin 9.8.2014 ympäri Suomea erilaisten tapahtumien merkeissä. Meillä tuolloin vietettiin aivan toisia juhlia, joten Muumilaaksoon kävi matka vasta seuraavana päivänä. Sunnuntai olikin Muumimaailman kesäkauden viimeinen päivä, ja sen jälkeen muutaman viikon ajan Muumeja pääsee tervehtimään lyhennettyjen aukioloaikojen puitteissa. www.muumimaailma.fi

Muumeja saa halata riittävästi.
Meillä Muumeja katsotaan ja luetaan vain satunnaisesti - Tyttö fanittaa Titi-nallea ja on aivopessyt Pikkuveljen kyllä jo taidokkaasti: ensimmäisten sanojen joukossa on paljon titi-sanastoa :).
Muumilaakso olisi tänä vuonna jäänytkin varmasti väliin, jos matkaan ei olisi saatu 2-vuotiasta kummipoikaa perheineen. Hän on oikea Muumi-fani! 

Viime vuonna kävimme Muumilaaksossa ihan päiväretkellä syksyn viimeisenä aukiolopäivänä. Silloin väkeä oli todella vähän, eikä mihinkään kohteeseen tavinnut jonottaa, aurinko paistoi ja puitteet olivat kyllä muutenkin kohdillaan. Ajelimme Helsingistä aamupäivällä Naantaliin tarkoituksena syödä lounasta ennen Muumilaakson avautumista kello 12. Ilmeni, että Naantalin ravintolatkin aukeavat kovin myöhään ja olimme paikalla liian aikaisin. 

Tänä vuonna olimme tosiaan kesäaikataulun aikaan liikenteessä, joten lounas nautittiin suosiolla Muumilaaksossa buffet-pöydän antimia nauttien. Ei mitään erityistä makuelämystä, mutta perusruokia nopeasti saatavilla - mitäpä lapsiperhe muuta kaipaa..

Edellisenä vuonna Tyttö pelkäsi Noitaa niin paljon, että ohitimme Noidan majan pysähtymättä. Tänä vuonna ennakkoasetelmat povasivat samaa. Varsinkin kun Tyttö oli juuri muutama päivä ennen lähtöä katsonut jonkun pelottavan jakson Muumeista. Etukäteen sovittiin, että Noitaa ei tarvitse nähdä, ja siitä huolimatta Noita pyrki edellisenä yönä tytön painajaisuniin.

Tässä valmistetaan taikajuomaa Muumipapan iltateen sekaan.
No, ihmetys oli sitä suurempi, kun Muumimaailmassa kuullutettiin Noidan esityksen alkavan, Tyttö halusikin lähteä sitä juoksujalkaa katsomaan.

Ensin katseltiin Noitaa ja Alisaa hieman kauempaa ja pian jo ihan eturivistä ja lopulta pois ei olisi meinattu päästä ollenkaan. Eikä kiire ollut minullakaan: tämä oli äidin mielestä kyllä päivän kohokohta! Perusnegatiivinen asenne Muumeja kohtaan ja hieman koomiset taikatemput saivat hymyn aikuisenkin huulille. Jutustelu varsinaisen esityksen jälkeen oli sekin hupaisaa. Noita:"Miksi sinulla on kiraffin kuva paidassasi?" Lapsi: "En tiedä." Noita: "No on sekin parempi kuin joku ällöttävä Muumin kuva." Seuraavana iltana kotona Tyttö kuitenkin vielä varmisteli, että eihän se Noita vain lentele meille luudallaan, kun hän meni kertomaan sille, että asumme Helsingissä. Minä siihen nokkelana, että kerroitko katuosoitteenkin? Koska tarkkaa osoitetta ei ole kerrottu, voi olettaa, ettei Noita meille löydä vaikka yrittäisikin. 
Sirkustemput kiinnostivat Pikkuveljeäkin
Mutta Muumejakin kiinnostavampaa taisi olla ihan tavallinen hiekkalaatikkoleikki...
Muumimaailmasta ajelimme Sokos Hotelli Caribiaan syömään, uimaan ja yöpymään. Hotelli itsessään on todella tavallinen, mutta lapset on huomioitu kivasti. Leikkipaikka on kiva ja aamupalalla on hienoja herkkuja, mm suklaaputous.
Tytön mielestä Muumimaailmaa parempaakin oli kylpylässä polskiminen. Kylpylä oli kiva ja lastenallas riittävän suuri ja lämmin. Pikkuveljelle keksittiin hyvä "patentti" - kellukkeet käsiin ja uimarengas ympärille - niin ei tarvinnut koko ajan pitää kiinni, vaan hänkin sai tallustella altaassa omin avuin.

Kiva reissu siis kaiken kaikkiaan. Arviot lyhyesti
Tyttö: Kivaa, kun sai halata Muumeja. Ja olla yötä hotellissa. Polskiminen oli parasta.
Aikuiset: Naantalin sää ei pettänyt taaskaan. Muumimaailman pannarit jäätelöineen on must. Kylpylä oli kohtuuhintainen ja mukava.

Kustannukset
Muumimaailma 26 euroa per henkilö (pikkuveli ilmaiseksi). Nooh.. kipurajalla. Kerran kesässä ok.
Hotelli 140 euroa S-etukortilla. Huone halvin mahdollinen, joten ei mitään extraa ja ahdasta oli. Mutta hintaan sisältyi tosiaan kylpylä ja herkku-aamiainen. Eli kohtuuhinta mielestäni tästä paketista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti