sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Lauantaina Luomus ja rokkilounas.

Lauantain aktiviteetiksi valittiin Luomus - Luonnontieteellinen museo. Museo sijaitsee ihan Kampin keskuksen kupeessa Helsingin keskustassa. Sijainti ei voisi paljon parempi ollakaan: julkisilla pääsee kätevästi lähelle ja museokäynnin jälkeen voi lounastaa melkeinpä missä vain. Bonusta on myös kohtuullinen hinta, eli aikuisilta museo maksaa 10 euroa ja alle 7-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.

Museossa on paljon kivaa luontoon, evoluutioon ja luihin liittyvää nähtävää. Eläimiä näkeekin paremmin kuin eläintarhassa :) Jo heti aulassa voi tervehtiä suurta norsua ja ylemmistä kerroksista löytyvät kaikki loputkin suosikit aina kirahvista ja tiikeristä karhuun ja lepakkoon.
Ainoa ongelma onkin, että mielenkiintoista tutkittavaa on vähän liikaakin ja ainakin minun tekisi mieli jäädä lukemaan sadat infotaulut ympäri taloa.. Se nyt ei sovi vauhdikkaampien lasten kanssa liikkuvalle. Tällä kertaa onneksi Tyttö jaksoi jo paremmin myös kuunnella faktoja (ja Pikkuveli nukkui alkuosan museokäynnistä).
Edellisen kerran kävimme täällä reilu puoli vuotta sitten. Silloin alle 4-vuotias Tyttö juoksi näyttelyn läpi kiinnostuen yhtä paljon eläimistä kuin rakennuksen portaikosta.. Hah.Meillä tämän kertaisen käynnin päätarkoitus oli elämän historiasta kertova näyttely ja dinosaurukset.     Jostain syystä dinosaurukset ovat alkaneet kiinnostaa viime aikoina Tyttöä - ihan rasittavuuteen asti. Olemme lainanneet kirjastosta kirjoja, ja iltasaduksi on luettu netistä löytyneitä artikkeleita. Ei ole muutes kovin helppoa: yritä vain tavata dinosauruksien nimiä hämärässä (carcharodontosaurus, eucnemesaurus jne).


Museon jälkeisen lounaan tarjoili Hard Rock Cafe. Ehkei ihan niin perinteinen lastenravintola, mutta oikeasti toimii hyvin. Palvelu on supernopeaa, sijainti keskellä ja listalla hodarit ja hampparit ihan maistuvina versioina. Lisäksi musiikki soi sen verran kovaa (ei kuitenkaan häiritsevän kovaa), ettei tarvitse peleätä muiden ruokailijoiden häiriintyvät oman sakin meluisuudesta. Löytyy väritystehtävät ja ilmapallot. Ja sisälle ajettu moottoripyörä. Pointsit tälle! Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti