tiistai 13. tammikuuta 2015

Prinsessat, Peppi, Muumi ja Kettu. Esityksiä riittää - minne mentäs?

Onko niin, että tänä kevät-talvena tarjoillaan erityisen paljon lapsiperheille sopivia elämyksiä, vai enkö ole vain ennen huomannut kaikkia mahdollisuuksia? Ainakin Helsingissä olisi tarjontaa yllin kyllin - toki rahapussin koko ja aika rajoittavat osallistumista.

Meillä ykköshitti on tietenkin Disney On Ice. Viime vuonna kävimme ensi kertaa tutustumassa jääshown antiin, ja olihan siinä elämystä kerrakseen. Tänä vuonna ennakkoasetelmat povaavat vielä parempaa kokemusta, sillä esitettävät ohjelmat ovat kuin suoraan 4-vuotiaan Tytön suosikeista valittuja. Mukana tällä kertaa Tähkäpää, Frozen, Kaunotar ja Hirviö, sekä Pieni Merenneito.

Täyden elämyksen saa, kun tosiaan tutustuu henkilögalleriaan ja tarinoihin hieman etukäteen. Viime vuonna Toy Story ja Helinä -keiju olivat meille hieman vaikeita seurattavia, kun tarinat eivät olleet entuudestaan tuttuja. Lisäksi meno on aika äänekästä ja vähän jännittävääkin, joten tarinoiden ja hahmojen tunteminen toki myös vähentää pelkoa.


Kansallisooppera tarjoilee myös koko perheelle sopivia esityksiä jopa kaksin kappalein. Ovela Kettu kertoo visuaalisen tarinan metsänvartijasta ja ketusta. Oopperassa lupaillan olevan paljon tanssia ja yhtä paljon oopperaa kuin pantomiimiä. Visuaalisuudesta huolehtii Klaus Haapaniemen lavasteet. Varmasti upea kokonaisuus.


Jos ooppera on tuntemattomampi paikka ja esityksen sopivuus mietityttää, niin kannattaa lukea oopperan asiakaslehdestä lisää. Siinä kerrotaan kivasti esityksen sisällöstä ja taustoista.
Samaisesta lehdestä löytyy myös lyhyt esittely baletin maailmaan muokatusta Muumipeikon ja pyrstötähden tarinasta. Muumipeikko ja pyrstötähti -esitystä suositellaan yli 4-vuotiaille. Alle kahden tunnin kesto väliajalla sopiikin hyvin alle kouluikäisille katsojille.


Ja jotta valinnanvaraa olisi riittävästi, Helsingin Kaupunginteatteri esittää lapsiperheille sopivan musiikkinäytelmän Peppi Pitkätossu - tervetuloa Huvikumpuun. Tämähän olisi myös pakko nähdä! Suositellaan yli 5-vuotiaille, mutta eiköhän nelivuotias Peppi-fani jaksaisi myös keskittyä, vaikka kesto onkin reilut kaksi tuntia.


Tasapuolisuuden vuoksi laitetaan tähän loppuun Pikkuveljellekin sopivaa ohjelmaa. Vaippakansan karnevaalit valtaavat jälleen Malmitalon maaliskuun alussa. Ilmainen tapahtuma tarjoaa teatteria ja muita esityksiä perheen pienimmille ilmaiseksi. Mikäs sen parempaa??


Josko tuon Disneyn lisäksi raaskittaisiin myös jonkun toisen esityksen liput hankkia.. Mutta minkä? Ja näiden lisäksi on varmasti vielä muutakin tarjontaa. Lippuja onneksi näyttää vielä olevan tarjolla. Minnekäs muut suuntaavat? Onko näissä suosikkeja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti