torstai 8. tammikuuta 2015

Paljon rakkautta - sisko ja sen veli.

Vuoden vaihteessa on kiva tietenkin kurkistaa menneeseen. Kulunut vuosi on sisältänyt paljon lasten yhteistä aikaa: leikkejä, kinastelua ja tietenkin rakkautta! 
Pikkuveli on kasvanut vauvasta taaperoksi, josta on oikeasti seuraa Tytölle. Tytön sanojen mukaan Pikkuveli onkin hänen paras ystävänsä. Ja toisinpäin: Tyttö on Pikkuveljelle tietenkin kaikki kaikessa.Ihan alusta asti olemme puhuneet Tytölle, kuinka hienoa on, kun hän on saanut juuri tälläisen pikkuveljen. "Onpa meillä hyvä tuuri, kun Pikkuveli tuli meille", Tytön sanoin. Ja samalla on puhuttu, miten paljon Pikkuveli Tyttöä rakastaakaan. Jopa niin paljon, että välillä hän haluaa olla Tytön seurassa ihan liikaakin... Ja tehdä kaiken juuri samoin kuin siskonsa.. Ja haluaa kaikki samat tavarat kuin Tytöllä.. Rakkautta, sitä se kaikki vain on :)


Pikkuveli ja Tyttö ovat saaneet touhuta keskenään melko vapaasti oikeastaan jo koko kuluneen vuoden ajan. Tätä on toki helpottanut Tytön huolehtivainen luonne: hän osaa leikkiä pienempien kanssa hyvin ja useimmiten muistaa huomioida leikkikaverin pienuuden. Oikeastaan vasta viime aikoina on tarvinnut enemmän puuttua menoon leikkien mennessä liian rajuiksi. Pikkuveli alkaa olla sen verran iso, että itse kultakin meinaa aina välillä unohtua, että hän ei kuitenkaan vielä osaa kaikkea.


Leikkien sujuvuutta on varmasti helpottanut, myös se, ettei Tyttö ole mikään rauhassa näpertelijä itsekään ja leikit ovat suureksi osaksi täynnä liikunnan riemua. Yhdessä sujuvat myös keittiöleikit ja kaunistautuminen. Kiinnostavaa nähdä, miten nopeasti tuo jälkimmäinen jää pois Pikkuveljen leikeistä, kun poikavoittoisessa hoitoryhmässään näkee muutakin kuin pinnejä ja pompuloita.


Hoitopäivät ja vähenevä perheen yhteinen aika muuttavat varmasti myös lasten välistä suhdetta. Pikkuveli on tähänkin asti ollut selvästi Tyttöä mustasukkaisempi vanhempien huomiosta ja jatkossa on entistä vähemmän aikaa jaettavaksi sylittelyyn. Toisaalta samaan aikaan molemmat lapset kasvavat ja mielenkiinto kääntyy aina yhä uusiin kohteisiin. Saa nähdä, miten käy.
Elämme mielenkiintoisia aikoja.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti