sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Mom Lunch - avokadoleivät.

Jos on kevään trendinä Mom jeansit (eli sellaiset Beverly hills 90210 tyyliset löysähköt farkut, jotka yltävät ylhäältä ihan oikeaan vyötäröön asti - saa olla vapaasti montaa mieltä näiden hienoudesta..), niin varsin usein varsinkin kotiäitien lounaslistalta löytyy Mom Lunch.

Pahimmillaan/parhaimmillaan Mom lunch koostuu suklaapatukasta. Muuhun ei ole aikaa tai yksinkertaisesti jaksaminen on niin tiukilla, että patukkapaperin avaaminen on suurin yksittäinen ponnistus, mihin vauvan kantamisen ohella kykenee. Koettu esikoisen kanssa..

Yksi Mom Lunch vaihtoehto on nauttia aamiaiselta syömättä jäänyt paahtis ja hörpätä kupissa lilluva kylmä kahvi. No minä en juo kahvia, joten todellakin tuo ensimmäinen suklaajuttu oli minun valintani.

Onnekkaina hetkinä tarjolla on eilinen/toissa päiväinen/ vai milloika se nyt tehtiikään - tyyppinen jämä-ateria. Tilanne onneksi paranee sinä vaiheessa, kun pikku kullannuppu alkaa itsekin maistella kiinteitä ruokia ja siinä samalla voi itsekin herkutella keitetyllä perunalla tai maissinaksulla :). Kivahan niitä kasviksia on keitellä ensi alkuun ja nauttia yhteisistä lounashetkistä.

Minulla tilanne oikeastaan paheni uudestaan, kun pikku-piltti alkoi syömään täysin samaa ruokaa muun perheen kanssa. Vääriä ateriakokoja tiedäthän. Makaroonilaatikon jämästä, josta järjen mukaan olisi pitänyt ruokkia kaksi lounastajaa, riittikin vain yhdelle. Äidin palleroisella olikin kasvukausi ja ruokaa upposi varsin miehinen annos. Kaapit huutaa tyhjyyttään ja kauppaan piti mennä vasta iltapäivällä..

Tässä on yksi ehdotus Mom Lunchille. Ainekset on helpot ostaa hätävaraksi jo ennakkoon ja terveellistäkin tämä on.


Alla leipää, päällä paistettu muna ja avokado. Suolaa ja sitruunaa. Toimii hyvin myös tummalla leivällä. Tuunattuun versioon voi lisätä vaikka aurinkokuivattuatomaattia. Tai chiliä.


On kuulkaas herkkua (ja helppoa).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti