tiistai 18. marraskuuta 2014

Keittiössä tapahtunutta.

Maalipensseli on heilunut. Ennen maalausurakkaa asioimme Bauhausilla Pikkuveljen kanssa. Tuttuun tapaan suunnitelmallisuus ja hidastelu eivät kuuluneet millään tavoin projektin aloitukseen. Harmaita värisävyjä on PALJON ja ne näyttävät toki ihan erilaiselta kotona kuin kaupassa... Mutta eipä meillä taaskaan näkynyt sävyjä testissä ennen varsinaista ostopäätöstä. 
(Luotan siis aika tavalla omaan väri/näkömuistiini, joka ehkä ammatin puitteissa on kyllä harjaantunutkin. Mutta millään tavoin järkevää toimintaahan tämä ei ole. )

Joka tapauksessa tuo edellämainittu näkömuistini kertoi, että malleista vasemmalla oleva olisi lähinnä alkuperäistä laastin harmaata sävyä (johon olin siis tyytyväinen). Kuitenkin se näytti kovin tunkkaiselta ja kellertävältä kaupassa, että aloin himoitsemaan huomattavasti kylmemmän sävyistä Graniitin harmaata. Mallailin sitä Bauhausin betoniseen lattiaan, johon se näytti sopivan täydellisesti. Josko sittenkin muistin väärin... epäilyä ja jahkausta. Pikaista pohdintaa. Ja ei kun maali-sedän pakeille, ja pönttö Tikkurilan Lujaa värinä Graniitti kouraan.

Maalamaton seinä ja värimallit

Pelkokerroin kyllä kasvoi kotona, kun alkuperäinen väri oli kuin olikin juuri tuota ensimmäistä mallia lähellä ja jälkimmäinen, valituksi tullut sävy, aika kaukana haetusta. Mutta eihän meillä turhia jarrutella: Pikkuveli päikkäreille ja maalisuti heilumaan.

Maalilla peitettiin siis keittiön välitila ja seinät. Välitilasta laatat on peitetty saneerauslaastilla jo muutama vuosi takaperin. Tarkoituksena oli laittaa lasi laastin suojaksi, mutta erinäisistä syistä lasia ei ole kuulunut ja välitila on jäänyt ennalleen. Pelkästä laastipinnasta tahrojen poistaminen on miltei mahdotonta, ja vuosien kuluessa roiskeita alkoi löytyä erityisesti lieden takaa. Maalaamalla saatiin nyt nämä roiskeet piiloon ja samalla yhtenäinen väri koko keittiöön. 

Maalia pinnassa
Lopputulos on mielestäni hyvä. Viileämpi harmaan sävy ei haittaa laisinkaan, päinvastoin. Maali kuivui todella nopeasti, vaikka vedin maalia aika paksulti heti ensimmäisellä kerralla. Yksi maalikerros riitti. Maalia säästyi siis vielä toiseen kertaan, ja uuden maalikerroksen voi vetää, kun seinäpintä vaatii jälleen raikastusta. Nythän toki myös pinnan pyyhkiminen sujuu entistä paremmin, joten toivottavasti uuteen projektiin ei tarvitse ihan heti alkaa. Riittäähän näitä projekteja muutenkin.. 

Olohuoneessa onkin jo maalarinteipit liimattuina ja toinen maalipönttö odottaa korkkausta. Siitä lisää sitten toisen kerran.

1 kommentti:

  1. Kun olet saanut maalattua kotinne ja tarmoa edelleen riittää, voit siirtyä pari ovea eteenpäin, täällä on paljon maalattavia pintoja! (uupunut naapurisi ei jaksanut kirjautua)

    VastaaPoista