maanantai 24. marraskuuta 2014

Tytön topat vol. 2 - Mitä mukaan matkalle?

Tytön pupu-puku on päässyt vihdoin tosi toimiin, kun muutamana päivänä on ollut lunta myös täällä Helsingissä. Onhan se ihana puku, mutta lahkeiden pituus ei kyllä riitä kovin suureen kasvuspurttiin. Ja tosiasiassa lumesta huolimatta vieläkin ulkona pärjäisi yhtä hyvin kuoripuku + fleecee yhdistelmällä, joten eiköhän ensi vuonna jätetä toppahaalari kokonaan ostamatta ja keskitytään tuohon välikausipukuun ja kaksiosaiseen toppa-asuun.

Vihdoin olen saanut hankittua myös kaivatut toppahousut takkien pariksi. Hyvän alennuksen turvin päädyin ReimaTec+ Kilpi toppahousuihin. Reima lupailee niiden olevan erittäin kestävät materiaaliltaan, vedenpitävät ja sopivan hyvin rinteeseen. Parasta näissä on omasta mielestäni siro malli ja kiva ulkonäkö. Näitä voi hyvin käyttää myös kaupunkiolosuhteissa ja siistimmässäkin menossa pakkasilla.


Housut pääsevätkin pian testiin, kun lähdemme Lappiin lomalle. Päänsisäistä polemiikkia on aiheuttanut lasten varusteiden pakkaaminen. Yritämme matkustaa mahdollisimman vähillä tavaroilla, mutta olisiko silti syytä pakata mukaan enemmän kuin yksi ulkovaateparsi tai yhdet kengät? Lomailua on edessä noin viikko.

Monesti maaseudun viikonloppulomallakin on ollut tarpeen kahdet varusteet, koska ulkoillaan paljon, eikä kaikki aina ehdi kuivua riittävän nopeasti. Mutta toisaalta pohjoisempana näyttäisi nyt olevan koko ajan mittari pakkasen puolella, joten kastuminen on epätodennäköisempää.

Tytölle olen ajatellut ottaa mukaan toppahousut ja ohuemman toppatakin, sekä Superfitin CoreTex kengät. Takilla mentäisiin myös lennot. Pikkuveljelle ottaisin kuitenkin ehkä lentokoneeseenkin toppahousut ja - takin ja mukaan haalarit, eli kaksi toppasettiä.


Tähän asti Tyttö on käyttänyt ainoastaan noita Crocsin kenkiä. Takana näkyvät SuperFit-talvikengät ovat karvavuorelliset, joten sopivat varmasti päivähoitoon kengiksi myös kylmemmillä ilmoilla. Testataan niitä nyt loman aikana.
Kaupunkikäyttöön ja koville pakkasille on UGG:it. Ei ole ennen meillä noin hienoja / kalliita kenkiä ollutkaan (eikä äidillä ole vieläkään). Toivottavasti ovat maineensa veroiset. Pitäisikö ne nyt kuitenkin ottaa myös matkaan mukaan, kun ovat niin ihanat???

Tunturit - täältä tullaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti