perjantai 12. joulukuuta 2014

Hiihtokoulu opettaa.

Tyttö kävi hiihtokoulussa. Äiti kävi hiihto(opetus)koulussa.

Kyykyisty lapsen tasolle, kun annat ohjeita. Kehu ja kannusta. Älä komenna, vaan ohjaa. Kehu jälleen kerran. Neuvo, selitä, opasta. Kehu. Puhu, kuin ihmiselle (ei vähä-älyiselle). Kehu. Kerro, miten tapahtui, ja miten pitäisi tapahtua. Kehu. Opasta uudelleen. Kannusta. Selitä. Älä vieläkään kyllästy saman jankkaamiseen. Kehu. Ei voi muuta kuin kehua hiihdonopettajaa, jonka ohjauksessa Tyttö tutustui laskettelun alkeisiin Pyhällä. Vaikka olosuhteet eivät olleet aivan otolliset - kommunikaatio katkosten vuoksi hiihtokoulun alku viivästyi ja Tytöllä alkoi jo tulla nälkä ja päiväuniaika - niin opetus sekä oppiminen sujuivat hyvin.

Tunti oli hienoa katseltavaa ja kuunneltavaa myös äidille. Miten sitä itsekin jaksaisi keskittyä lapsen asiaan vastaavalla tavalla? Ja miten lapsi jaksaa puolestaan keskittyä asiaan, kun hänelle puhutaan kuin ihmiselle. Tytöllä on normaalisti keskittymiskyky kuin kanalla.. Toki äidin ja isän jankkaamat asiat ehkä kaikuvat kuulemattomille korville jo tuttuutensa vuoksi. Ja vieraan opettajasedän juttuja kuuntelee tarkkaavaisemmin jo jännityksen vuoksi. Mutta silti, oli hieno muistutus tälle mammalle.
Kuvat ovat napsittu retkeltä Pyhätunturin huipulle. Tuolihissi kuljettaa sinne myös suksettomat kulkijat herkuttelemaan ravintolan keitolla ja vohveleilla. Ne ovat niiiin hyviä! Ja aikas maaginen oli tunnelma, kun joka puolella oli sumuista ja tykitetty lumi koristi upeasti ravintolarakennusta. Suosittelen todellakin! Ja tietenkin selkeämmällä säällä näkymät ovat myös hienot, sen verran korkealla ollaan.


Hiihtohissi huipulle maksoi aikuisilta reilun kympin. Lapset ilmaiseksi. (Toki tässä voisi taktikoida ja mennä retkelle sellaisena päivänä kun ainakin osalla porukasta on hissiliput muutenkin ostettuna.. Me emme vain ehtineet muuten rinteeseen tuona päivänä.)
Elämys on hintansa väärti. Ravintola Tsokan herkuista ja palvelusta vielä extra plussaa.

Hiihdonopetus kustansi Tytöltä 50 euroa. Äidin osalta opetus ilmaista.
Tytön välineiden vuokra 10 euroa.
Onhan tuo melko arvokas kertasatsaus alle tunnin kestoisesta opetuksesta, mutta joka euron väärti - ainakin tässä tapauksessa. Nyt voisi harjoitella annettuja oppeja omin avuin, kun vain olisi sitä lunta!

1 kommentti: