maanantai 8. joulukuuta 2014

Viikonlopulla juhlittiin - Suomineitokakku.

Kylläpä oli kiva, mutta kiireinen viikonloppu. Viikonlopulle tulee vain ahnehdittua liikaa kivaa tekemistä, kaikkea sellaista, missä on todellakin hyödyksi että toinen vanhempi on myös kotona. Meidän lapset ovat kovasti osallistuvia ja kivaahan se suureksi osaksi onkin, mutta jotain on vain kiva tehdä ihan yksinkin. Vai mitä sanot lahjojen paketoinninsta, piparkakkutalon kokoamisesta tai kakun koristellusta??? Aikas paljon helpompaa yksin...

Suomen itsenäisyyttä juhlistimme perinteiseen tapaan ystäväperheen luona. Sama porukka koossa siis kuin meidän Oktoberfesteillä. Syödään juhlapäivien kunniaksi vuoronperään toistemme luona - ja jos sopivaa juhlanaihetta ei löydy, niin kehitellään sellainen. Vieraileva perhe tuo siis jälkiruuan. Toimiva systeemi. Suosittelen!

Ei niin perinteisesti nautimme päivälliseksi raclettepannun herkkuja. Ai, ai miten hyvää!!

Jälkiruokainspiraation sain Pinterestistä. Suureen lasimaljaan oli tehty redvelvet kakku. Hienon näköinen. Ajattelin testata samaa ideaa pienempiin astioihin ja väreiksi tietenkin tulisi sinistä ja valkoista.
Vaan eipä sitten ihan onnistunut. Valkosuklaa on näköjään liian keltaista, jotta sitä voi värjätä siniseksi. Eli meidän jälkkärin raidat olivatkin lopulta enemmän turkoosit, kuin siniset - nyyh. Maku oli ihan ok: valkosuklaata, vispikermaa, tuorejuustoa ja Marianne Crushia sekä kääretorttupohjaa.


Äidin jälkkäri-idea ei tietenkään kelvannut Tytölle, ja meille muotoutui jälkkärikuppien lisäksi myös toinen herkku viemisiksi. Samoista aineksista tehtiin pieni Barbie-kakku. Olihan sentään Suomen synttärit. Tuli kyllä söpö kakku.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti