torstai 16. huhtikuuta 2015

Mitä tänään tehtäisiin - Fun Mais askartelua.

On just niin torstai. Haukotuttaa ja kehtuuttaa. Mutta lasten energia ei tietenkään hyydy. Kehtuutuksen keskellä kaivoin esille askartelumaissit. Emme olekaan näistä ennen askarrelleet, vaikka varsin suosittu tuote taapero-askarteluun onkin.

Nämä ovat siis varsin samanlaisia kuin vauvojen herkkunaksut, haisevatkin samalta. Suht turvallisia, vaikka joutuisivatkin suuhun, kun väreinä on käytetty elintarvikevärejä. Maisseja kostutetaan pienessä märässä sienessä ja ne tarttuvat toisiinsa. Liimaa ei siis tarvita.


Pikkuveljeä ei tuo liimailu kiinnostanut sitten yhtään, mutta sitäkin innokkaampi hän oli leikkaamaan veitsellä naksuja pienemmiksi. "Saha sahaaaaa.." Ja mikäpäs siinä: pikku silppu menee näppärästi imuriin.


Sisko jaksoi keskittyä tähän puuhaan yllättävän pitkään. Yhteistuotoksenamme syntyi linna. Minun naksut järjestyivät tylsästi väreittäin, mutta Tyttö haki taitavasti vähän iloisempaa tunnelmaa. Voi jospa olisi vielä osa tuota lasten luovuutta itselläkin jäljellä!

Kaikkein hauskinta molemmista taisi kuitenkin olla suuren maissipurkin kauhominen.


Maissit on ostettu Stockalta, mutta varmasti löytyy ainakin suuremmista marketeista ja askartelukaupoista. 500 naksua kustansi noin kympin. Kyllä tuosta purkista riittää silputtavaa ja liimattavaa moneksi kerraksi.

Nyt kuuluu yläkerrasta sellainen töminä, että taitaa olla parasta raahautua katsomaan tilannetta. Ja pyykitkin odottavat ripustajaansa. Ja ja ja... Jospa huomenna kehtuuttaa vähän vähemmän!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti