torstai 2. huhtikuuta 2015

Pikkuveli pukeutuu.


Iloinen, vitsikäs ja kujeileva - niillä sanoilla pikkuveljeä voisi noin yleisesti kuvailla. Mutta mitä vaatteisiin tulee, niin pikkumies on varsin päättäväinen kaveri ja harjoittelee systemaattisesti ”EI”-sanan käyttöä tilanteessa kuin tilanteessa. Eli kysy, mitä vain, vastaus on ensi alkuun negatiivinen noin 90 % tapauksista. Usein mieli kyllä muuttuu pienen harkinnan jälkeen.

Vaatteiden suhteen Pikkuveli onkin ihan eri maata siskonsa kanssa. Hän tietää, mitä haluaa päällensä. Useimmiten jo päällä oleva lämmin ja mukava asu voittaa uuden ehdokkaan. Eli yöpukua ei niin vain vaihdeta päivävaatteisiin, sisävaatteita ulkovaatteisiin jne. Onneksi Pikkuveli on varsin tietoinen likaisten vaatteiden kuulumisesta pyykkiin, ja monesti se pieni likatahra hihansuussa on ratkaiseva tekijä taistelussa vaatteita vaihdettaessa. ”Katsopas, miten iso lika! Tämä täytyy kyllä viedä pyykkiin! Käydäänpä viemässä!” Hah!


Vaateongelmassa on myös hyväksi havaittu printilliset tuotteet. Erityisesti autot ja traktorit ovat mieluisia, mutta myös eläimet käyvät. Vaate tietenkin nimetään kuvansa mukaan. Esimerkiksi kuvissa näkyvä body on kala-paita (delfiini sana ei herättänyt samanlaista kiinnostusta kuin kala..). Löytyy mörköpaitaa, traktoripaitaa, autopukua, hirvimetsäpukua jne.


Toinen tehokaskeino on ajankäyttö pukeutumistilanteessa. Ensin ehdotus vaatteidenvaihdosta. EI! Ehkä fyysinen vaihtoyritys. EI ja vielä kerran EI! Sitten vaihdetaan aihetta kokonaan: katso juna/pikkukoira/traktori/äiti syö/ota maitoa/sisko menee piiloon… Ja pidemmän tovin kuluttua (joo, mikään pari minuuttinen ei riitä)  uusi yritys leikin lomassa. Usein onnistuu.


Kolmas tapa vaatii hieman voimaa ja käytetään usein kiiretilanteissa, vaikka onnistunut lopputulos taitaakin viedä yhtä pitkään kuin edellä mainitut pehmeämmät keinot. Lukitse pikkukaverin lantio, riisu rimpuileva tyyppi ja pue uudet vermeet vauhdilla. Se, miksi tämä keino on usein jopa enemmän aikaa vievä, kuin nuo edelliset, selviää vasta kun kaikki on valmista: tyyppi riisuu pukunsa kun silmä välttää! ”Hei, mä en halunnut näitä, enkä siis tule näitä käyttämään.. enkä todellakaan pääse tän jutun yli, ennen kuin vaihdat. Ei! Et vaihda? No vaihdan itse. Ja oltiinko lähdössä johonkin, no en muuten lähde mukaan ylipäätään.”


Iloisessa munanvieritys-leikissä Pikkuveli on pukeutunut MiniRodinin bodyyn. Tämän sesongin vaatteet ovat tosi reilua mitoitusta. Bodyssakin on reilusti pituutta, vaikka on 80/86-kokoa. Sama juttu esimerkiksi Pico-haalarissa. Eli rodineja haikalevat, muistakaa tarkistaa mitat ennen tilausta!

Iloisia pääsiäispyhiä!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikös olekin!? Teiltäkin taisi löytyä tätä kalaa. Pikkaisen himottaisi mekkoversion hakkiminen Tytölle. Ainakin tässä bodyssä materiaali on aivan todella hyvä. Mutta täytyy varmasti katsella messujen anti ensin..

      Poista