sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Muniva kukko ja muut pääsiäisperinteet.

Joulupukki, hammaskeiju ja pääsiäisen kuuluisuus muniva kukko. Löytyyhän näitä ihmeellisyyksiä, ja kaikkiin Tyttö uskoo aivan yhtä sokeasti. Niinpä pipot aseteltiin eilenkin illalla riviin odottamaan kukkoa ja kas kummaa: olihan se kukko muninut yön aikana! Vähän liiankin suuret munamäärät, jos äidiltä kysytään...

Muita pääsiäisperinteitä meillä edustaa Tytön kummien luona vierailu. Heiltä olemme oppineet munataistelun:
 - Ensin maalataan munat hartaasti. (Tällä kertaa testasimme myös sormivärejä, mikä ei lopulta ollut toimiva juttu. Sormivärit kuivuvat aivan liian hitaasti, ja kuorittavana oleva muna sotkeutuu märkään väriin. Niin sitten pestiin värjäytyneitä munia ja tahmaisia tassuja..) - Ihastellaan hienoja munia ja keitellään pinaattikeittoa.


 - Asetutaan ruokapöytään ja taistelu voi alkaa. Kukin iskee omalla munallaan toisen kilpailijan munan kanssa "päät" yhteen. Kenen muna säilyy pisimpään ehjänä, on tietenkin voittaja. Minulle tuli alunperin yllätyksenä, että munista tosiaankin usein vain toinen särkyy. Jotenkin olis ajatellut, että ainahan kuori halkeaa iskettäessä.


Parasta tässä perinteessä on, että tämä sopii kaikille vauvasta vaariin. Jostain syystä erityisesti nämä joukon juniori edustajat olivat varsin lahjakkaita taistelijoita - ainakin niin pitkään, kun malttoivat olla puristamatta munan kuorta rikki omassa kourassaan.

Sitten vain munat keiton sekaan ja ei kun herkuttelemaan!

Me jatkamme pääsiäisen viettoa upeassa auringon paisteessa. Pihalle siis!

2 kommenttia:

 1. Ooo, miten värikkäitä munia!

  Mä luulen, että me siirrytään kans huomenissa suklaamunista kananmuniin. Alkaa olla olo sen verran öklö nimittäin. On se kumma, kun ei ihmisen turnauskestävyys enää riitä kolmeen 20 gramman suklaamunaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jäänyt herkkuvaihe päälle. Kivaa vieroitusta tiedossa koko perheellä...

   Poista