perjantai 24. huhtikuuta 2015

Lukemista lapsille - Lukuviikon vinkit.

Viikko lähenee loppuaan, vaan vieläpä ehtii osallistua lukuviikkoon vaikka kotioloissa. Lukuviikko Lukukeskuksen järjestämä tapahtuma, joka näkyy esimerkiksi kirjastoissa ja kouluissa. Toinen Kati kertoili blogissaan koululaisten lukudiplomista ja tästä Lukuviikosta viikko sitten - hei ajoissa siis! Ja minä tietysti suunnittelin, että nythän me osallistutaan ja tehdään ihan oma lukuviikko: luetaan joka päivä jotain spessua ja käydään kirjastossa.
Ja toteutus ontui (jälleen kerran?) pahemman kerran. Kirjastoon ei ehditty. Itse asiassa en ole saanut aikaiseksi edes lainakirjojen uusintaa koneella, vaikka kirjasto on ystävällisesti sähköpostitse kehoittanut niin tekemään. Noloa! (Teen ton just kohta...) Onko muuten kaikkialla Suomessa tälläinen muistutuspalvelu lainojen erääntymisestä? Varsin toimiva systeemi, jos ei säännöllisesti kirjastossa vieraile.

Yhtään ylimääräistä kirjaa ei luettu. Meillä luetaan illalla iltasatu: molemmille omansa. Lapsilla on varsin erilaiset mieltymykset kirjojen suhteen. Pikkuveljen Traktorikirja on varsin puuduttava lukijalleenkin, joten en voi syyttää Tyttöä varsinaisesti tuon opuksen hyljeksemisestä. Pikkuveli ei vielä puolestaan jaksa kuunnella pidempiä (prinsessa) stooreja, joita Tytön kanssa yleensä luetaan.Prinsessakirjoja tuppaa tippumaan postiin tasaisin väliajoin, kun tämä laiska mamma unohtaa perua Prinsessa-kerhon paketin, ja Tyttö ehtii sen näkemään ennen palautusta :) . Ja mikäs siinä, nuo kirjat ovat kyllä ihan mainioita: sopivan pituisia ja Tyttöä kiinnostavia.

Onneksi myös muut kirjat kelpaavat. Kuvissa näkyy pari erityisesti äitiä miellyttävää kirjasarjaa. Suosittelen molempia noin 4-vuotiaasta ylöspäin. Ja ainakin Sylvi Kepponen - kirjat toimivat hyvin myös jo lukemaan oppineilla vähän isommillakin lapsilla.
Molemmat ovat melko tuoreita sarjoja ja tarinat kuvituksineen vastaavat hyvin tämän hetken lasten kokemaa maailmaa. Meidän suosituimmat "klassikko"-kirjat voisinkin esitellä toisen kerran.

Kivoja lukuhetkiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti