Salaattiin paahdetaan perunaviipaleita ja sipuli renkaita uunissa.
Salaattipohjaan jääsalaattia ja rucolaa, kirsikkatomaatteja ja viinirypäleitä (tässä meillä myös kurkkua). Pinnalle pekaanipähkinöitä ja Aura-muruja.
Kastikkeeseen öljyä, omanaviinietikkaa, sinappia, hunajaa, valkosipulia, pippuria ja suolaa.
Maut sopivat ihanasti toisiinsa, mutta toki varsinkin vieraammalle porukalle kannattaa esimerkiksi pähkinät ja homejuusto laittaa tarjolle eri astiaan. Kokemusta nimittäin löytyy pähkinöiden pois nyppimisestäkin, kun ei ollut vieraalla täyttä varmuutta allergiasta juuri tätä pähkinälajia kohtaan :) Onneksi selvittiin tuolloin ilman hengenahdistusta ja kutinaa..
Salaatti sopii hyvin vaikka lounaaksi ihan sellaisenaan, mutta toimii myös esimerkiksi grilliherkkujen lisäkkeenä. Meillä ollaan tarjoiltu usein tätä myös routapaistin kanssa.
Tarkemmat ohjeet tästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti