lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa - Vanhankaupunginkoski.

On tainnut olla häikäisevä aurinkoinen kevätpäivä koko Suomessa. Ihanaa!!!
Yllättäen muu perhe lähtikin mummolaan kesärenkaiden hakumatkalle (pakettiautoon emme mahdu koko perhe) ja minulle tarjoutui mahdollisuus nautiskella kevätsäästä aivan rauhassa. Normaalin naapuruston sijaan ajelin bussilla Sörnäisiin ja lähdin sieltä vaeltelemaan sivukatuja pitkin kohti Vanhankaupunginkoskea - välillä toki lepuutin jalkojani ihan raitiovaunussakin.
Stoppeina oli heti Sörnäisissä Moko Market ja myöhemmin Arabiahelsinki. Moko Marketin brunssi näytti kutsuvalta, mutta en malttanut jäädä sitä yksin nauttimaan. Mennään toisten koko porukalla sitten.
Matkalla kiertelin minulle aivan uusia ja tuntemattomia kulmia. Noinkin lyhyelle retkelle mahtuu kyllä monenlaista ympäristöä ihmeteltäväksi: likaista ja rouheaa teollisuusaluetta; vanhoja upeita rakennuksia sekä toisaalta upouusia moderneja kerrostaloja; puistomaista luontoa sekä tiiviisti rakennettua kaupunkia; autoja ja rauhaa.


Kuvat on napsittu pikku-pokkarilla, kun en jaksanut ottaa isompaa kameraa kannettavaksi. Vaan olisi pitänyt. Ihan upeita kuvauspaikkoja joka puolella. Vähän paremmalla kameralla olisi varmasti saanut koskesta nousevan höyrynkin kuvatuksi. Alla olevassa kuvassa näkyy, kuinka tuo vesihöyry on jäätynyt puikoiksi sillan alle. Kulkeminenkin oli haastavaa, kun myös kaikki pinnat olivat huurteesta liukkaina. Aivan suorastaan maaginen tunnelma.


Ja olihan siellä yksi friidu jo aurinkoa ottamassa ;)


Leskenlehtiä yritin bongailla ojanpientareilta, vaan ei vielä onnistanut. Ehkä huomenna jostain jo löytyy.
On se kotikaupunkimatkailu vain edullista ja kivaa. Ja lounaalle ehtii kotiin (jos ei malttanut matkan varrella evästää). Suosittelen muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti