perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pääsiäisaskartelua.

Minä niin kaipaan Tiimaria! Enkä varmasti ole kaipaukseni kanssa yksin ainakaan nyt, kun on taas yksi askartelusesonki meneillään. Tällä kertaa askartelumateriaalit löytyivät Citymarketista. Ja ihan kivoja löytyikin, mutta tuo hinta.. Kyllä kirpaisee.

Ensimmäistä kertaa käytimme lasten kanssa yhdessä washi-teippiä. Teippi toimii hyvin ihan pientenkin kanssa touhutessa, sillä se ei tartu sormiin tai alustaan liian napakasti, ja leikkaantuu vähän tylsemmilläkin saksilla.


Idea pääsiäisaiheisiin teippauksiin löytyi Pinterstistä. Eli ensin leikkasin kartongista pienempiä palasia, jotka lapset (ja minä) teippasivat mieleisellään tyylillä. Pikkuveli harrasti enemmänkin päällekkäisteippausta, kuin teippien vierekkäin liimailua. Paksumpi on parempi? No, tyylinsä kullakin.


Sitten piirsin takapuolelle munan tai pupun ja kartonki teippeineen leikattiin näitä ääriviivoja pitkin. Tässä jeesasin Pikkuveljeä, joten hänen munansa ovat hieman kaarevampia kuin Tytön itsensä leikkaamat :) Ylimääräiset teipit siistiytyvät tässä samalla pois.


Nämä koristeet päätyivät roikkumaan pajunoksiin, mutta samalla idealla voisi toteuttaa myös vaikka pääsiäiskortit. Ja jos teippauksen tekee kartongin sijaan liukkaammalle materiaalille, niin pelkän teippifiguurin voi irroittaa alustasta leikkaamisen jälkeen ja siirtää korttipohjalle. Eli ei tule kahta kartonkia päällekäin, vaan lopputulos näyttää suoraan korttiin liimatulta.

Helppoa ja nopeaa. Eikä tule juurikaan sotkua. Suosittelen siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti