maanantai 2. maaliskuuta 2015

Maistuvat kaura-banaaniletut.

Laitetaanpas lisää ruokaohjeita kehiin. Joku aika sitten näin tv:ssä Hanna Sumarin valmistamassa kaura-banaanilettuja. Slurps! Olen aika innokas testailemaan kaikki näitä tv-ohjelmissa ja blogeissa pyöriviä trendi-ruokajuttuja, mutta jostain syystä banaaniletut on jäänyt testaamatta.

Tässä versiossa oli tosiaan myös kauraa mukana, mikä minun korvaani kuulosti pelkkiä "proteenilettuja" herkullisemmalta vaihtoehdolta. Ohje löytyy makuja.fi sivuilta. Ohjeessa taikinaan laitetaan yksi banaani, mutta muistelisin ohjelmassa käytettäneen kahta banskua.

Ja hyviä niistä tuli. Vinkiksi sanottakoon, että paistolämpötila kannattaa pitää tooosi alhaisena. Lettujen pinta kärvenee helposti, eikä kuohkeita lettusia voi kääntää yhtään liian raakoina. Ylipäätään oli aika vakea saada mitään kauniita lettuja aikaiseksi, mutta makuhan se ratkaisee..

Makuraati ei ehkä ollut kovin vaikea vakuuttaa lettujen herkullisuudesta, sillä molempiin lapsiin uppoaa kaikki kaupan valmislätyistä Lapin rieskoihin. Kaikki siis maistuu kunhan on lättymäinen muoto ja lettumainen nimi. Joka tapauksessa maistui. Nämä ovat kyllä super makeita herkkuja, vaikkakin varsin terveellisiä. Itse laitoin lettujen pälle Turkkilaista jugurttia ja hunajaa hieman banaanin makeutta taittamaan. Alkuperäisessä ohjelmassa taidettiin lettuja tarjota creme fraichin ja vaahterasiirapin kanssa.


Näitä tarvitset:
1 - 2 banaania
2 munaa
2 munanvalkuaista
1,5 dl kaurahiutaleita
0,25 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
kardemummaa
kanelia

Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella ja paistetaan.
Taikina menee kasaan paistettaessa, joten pikkuletut onnistuvat ilman varsinaista lettupannuakin.

Välipalaksi mainioita, mutta miksei voisi tarjota vaikka viikonlopulla aamiaisella: puurot ja hedelmät yhdessä annoksessa :) Ei kun testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti