maanantai 29. syyskuuta 2014

Äiti kaupungilla 1. - lastenvaatteet kiikarissa.


Harvoin, liian harvoin, tulee fiilisteltyä ihan omassa kotikaupungissa. Minulle tilaisuus ns. omaan aikaan ja kaupungilla pyörimiseen koitti vihdoin lauantaina. Olin varannut (taktisestiko?) kampaamo ajan keskelle päivää ja suunnittelin aamu- ja iltapäiviksi shoppailu- ja kiertelyreitit oikein kartan kanssa. Tietenkin aamulla lähteminen viivästyi, ja aikaa jäi ennakoitua vähemmän. Haaveilemani lounassalaatti sai siis jäädä välistä - nyyh - ja ostoksetkin tuli suoritettua melkoisina täsmäiskuina.

Aamupäivällä ensin menin suoraan Kamppiin ja aika monen muun tapaan Polarn O Pyretille kanta-asiakaskuponkeja käyttämään. Tyttö sai villasukat, Pikkuveli tarvitsemansa toppahousut ja Kavat-kengät.

Winter Kavat
Kengän kuva lainattu www.ellos.fi

Tämän jälkeen pikastoppi Benettonilla ja Marimekossa - ja niin oli aika käytetty. Ostettua sain ne, mitä hain ja vähän enemmänkin. Lisäksi löytyi kyllä monen monta ihanaa juttua, mistä haaveilla. Sekä Benettonin, että Marimekon lastenmallistot ovat tällä hetkellä tosi hyvät. Kannattaa käydä vilkaisemassa!

Kampaamo Folk Helsinki sijaitsee Albertinkadulla ihan Kampin lähellä, joten seuraavaksi sinne siis. Pari tuntinen kului mukavasti uuden kampaaja-tuttavuuden Anjan hoivissa. Kiva, että Folkissa on kolmaskin kampaaja, helpottaa vähän ajan saamista pikaisemmallakin varoitusajalla. Tätä kampaamoa ei voi kuin suositella, jos sattuu olemaan innostunut luonnollisesta hiuslookista.

Ja kampaamon jälkeen eteenpäin Punavuoren suuntaan. Yleensä minun tulee tilattua lastenvaatteita vain nettikaupoista. Lasten kanssa shoppailuretket rajoittuvat lähialueiden ostoskeskuksiin, joissa valitettavasti kaikkiin merkkeihin ei pääse tutustumaan. Monet jutut näyttävät kuvissa aivan erilaisilta, kuin mitä luonnossa ovat. Punavuorenpeikossa kävinkin katsastamassa Molon toppapukujen värit ihan livenä: olivathan ne paljon parempia kuin kuvissa! Taisi löytyä alehankintojen listalle toppapuku...

Kuva: Mini Rodini /  Punavuorenpeikko.fi

Samalla hipelöin Mini Rodinin syksyn kolmannen dropin Pierrot mekkoa. Tyttö haluaisi tuon mekon valokuvaukseen purppuran värisenä. Minua kuitenkin hieman epäilyttää kuvion "rauhattomuus" kuvausta ajatellen, ja lisäksi materiaali on talveksi tosi ohutta trikoota. Ehkä ei kuitenkaan yletä minun pakko saada- listalle. Ja tuon listan ulkopuolelle jääviä ostoksia yritän todella hillitä - vaatekaappien tyhjennystavoiteesta ollaan vielä kaukana. (Toisin sanottuna herään viime hetkellä ennen kuvausta, ja alan metsästämään tätä mekkoa, kun muutakaan ei ole tullut hankituksi. Arvaahan tämän..)

Kaupunkiretkeni päättyi lastenvaatteiden osalta Stockmannille. Stockmannilla oli sattumalta kaikki talven takit kanta-asiakastarjouksessa, joten tämä ratkaisi Pikkuveljen takkipohdinnan varsin sujuvasti. Pirteän oranssi Bogi lämmittää siis Pikkuveljeä mustien PoP:n housujen kera. Vain asusteita on enää hankkimatta, eli Pikkuveljen puolesta talvi saa tulla.

Punavuoren Peikon ja Stockmannin väliin jäävä sisustuskauppojen kierros saakin ihan oman postauksensa. Pysykää kuulolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti