keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Äiti kaupungilla 2. - sisustusinspiraatiota etsimässä.

Lauantainen vapaapäiväni kaupungilla jatkui lastenvaatteiden jälkeen sisustukseen keskittyen. Sen verran harvoin tulee Helsingin keskustassa ja Punavuoressa liikuttua, että reittisuunnitelmassa oli ihan tarpeen Design District Helsinki -kartta. (Joo, mä olen niin maalta!) Tosin, kun ensimmäisen kohteeni oli Papershop ja siitä suuntasin Stockmannia kohti, niin monen monta ihanaa liikettä osuu reitille ihan väkisin.

Pino, Smyygi, Zarro, Casuarina, Granit jne. Butiikkeja tällä alueella riittää. Kaikki matkan varrella olleet vaatekauppa-ihanuudet skippasin suosiolla. Ja ostoksiakin hillitsi (onneksi) tyhjän kukkaron lisäksi järjettömästi painavat pussit Kampin ostoksia - kyllä toppakin painaa, kun sitä useamman tunnin roikottaa mukanaan, vai olisiko vain harjoituksen puutetta?

Sisustuskauppakierroksen tarkoitus oli inspiroida ja rentouttaa - ja molempia se totisesti teki!

  • Tarjolla on paljon ihania valaisimia. Mieleen jäi erityisesti värjätty lasi, mutta myös graafisia valkoisia ym on paljon erityisesti pöytä- ja jalkamallisina. 
  • Pinnalla ovat juuri nyt erilaiset säilytysratkaisut: hyllyjä, laatikoita, purnukoita - you name it! Syksy on selvästi organisoinnin aikaa.
  • Design kirjaimet ja printit koristavat yhä julisteita, kortteja ja astioita. 
  • Syksy on myös tekstiilien uuden tulemisen aikaa: tyynyt ja viltit tuovat uutta väriä sisustukseen tai ovat pelkistetyn musta-valkoisia.
  • Materiaaleista valkoisen kiiltävän pinnan ohelle on tullut paljon rouheita, luonnonläheisiä pintoja: betonia, metallia ja puuta. 

Alla olevaan kollaasiin keräilin Polyvoresta joitain pikkujuttuja, jotka olisivat voineet näyttäytyä inspis-matkallani (ja osa näyttäytyikin). 


Autumn decor inspiration


1. Muuto gray throw pillow / Muuto blue throw pillow / Muuto yellow throw pillow / 2. Sphere lamp  
3. Design Letters wood home  Design Letters grey home decor, 4. Iittala gray table lamp 5. Minus Tio black magazine rack  6. Muuto Yellow box  Muuto storage box 

Pehmeiden vaatepakettien lisäksi raahasin kotiin vähän isomman palan kuparin väristä metallia Granitista. Sen käyttö on kyllä vielä täysin kysymysmerkkinä. Pitäisi ensin päättää jätetäänkö makuuhuone valko-harmaaksi, vai lisätäänkö sinne jotain väriä, eli tässä tapauksessa tuota kuparia. Tai ehkäpä maalaan tuon metallin valkoiseksi.

Suurin harmituksen aihe onkin, että miksi en tehnyt tätä kierrosta aikaisemmin??? Kyllähän aikaa ja mahdollisuuksia varmasti löytyisi, kun vain vähän järjestelee asioita. Lastenhuoneisiin olisi löytynyt monta kivaa ideaa ja monta ihan konreettista hankintaakin. Esimerkiksi Tytön huoneen seinähyllyksi olisi ollut monta kivaa vaihtoehtoa. Eihän jo ostetut tauluhyllyt ole huonot (ainakin ne olivat tooosi halvat), mutta...  No, tästä kerrasta viisastuneena täytyy laittaa jo seuraava retki perheen kalenterivarauksiin, niin ei ainakaan jää tekemättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti