perjantai 17. lokakuuta 2014

Meikän marttailut - kattilan puhdistus sokeripalalla.

Ennen lapsia en unohtanut/rikkonut/tuhonnut asioita juuri koskaan - ainakaan omasta mielestäni. Mutta nyt on avaimet lähes joka päivä hukassa. Parhaimmillaan niitä on etsitty puolisen vuotta, jonka jälkeen ne löytyivät neuletakin taskusta vaatekaapista. Kesäkaudella ei villaista takkia tullut käytettyä (puolustus), mutta olisi luullut avaimien paljastuvan viimeistään vaatekaappeja tyhjennettäessä ennen remonttia. Mutta ei.

Uutena puolena olen löytänyt itsestäni myös Pohjaan Polttajan. Tämä Pohjaan Polttaja kykenee sulattamaan kattilallisen tutteja ja ihmettelemään samalla, kuka arvoisista naapureista suvaitsee polttaa autonrenkaita pihallaan.. Sen verran paha käry oli kyseessä.

Sittemmin olen erikoistunut puuron jättämiseen hellalle - levy päällä tietenkin. Tässäkin tilanteessa pystyn vielä totaalisesti tyrmäämään väitteet, että minulla olisi jäänyt jotain hellalle, ennen kuin näen itse kattilan. Viaton " ei mulla mitään hellalla ole" ei taida enää pitkään tehota tässä taloudessa.Tästäpä pääsemmekin itse vinkkiin:

Kenties koko muu maailma tämän tietääkin, mutta itse olen oppinut vasta viime aikoina, että paras Pohjaan Polttajan käsittelyssä tummentumaa ottaneen kattilan pohjan puhdistaja on sokeripala. Turha liotella astianpesu aineella, soodalla tai muulla kemikaalilla. Karhunkielelläkin hankaaminen on paljon hankalampaa ja lopputulokseltaan huonompi vaihtoehto kuin pikkuinen sokeri. Puuhaa auttaa, jos jaksaa ryhtyä hommaan heti. Muutaman viikon päästä mustuneen pohjan puhdistus vie huomattavasti enemmän aikaa ja sokeria.


Ja kylläpä kattila kiiltelee sokerikäsittelyn jälkeen.

Tänään saadaan ihania vieraita Oktoberfestin merkeissä! Luvassa on tietenkin makkaroita ja perunasalaatia. Toivottavasti saan hoidettua kokkailut ilman harmeja.

Hienoa viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Siis mitä, oletko löytänyt kotiavaimet?

    VastaaPoista
  2. Sokeripalalla saa puhdistettua myös hellan päälisen keittolevyjen reunat, kun ensin kostutta pinnan.

    VastaaPoista