maanantai 20. lokakuuta 2014

Olipahan ihanat festit.

Huippuhyvää seuraa, perunasalaattia, makkaroita, hapankaalia ja junnuille hotdogeja - niistä oli meidän Oktoberfest tehty. Erityisen positiivinen tuttavuus oli tuo hapankaali. Vieraat eivät olleet aiemmin edes hapankaalia maistaneet, eikä itsekään sitä turhan usein ole nautittu. Melkoiset ennakkoasetelmat/luulot olivat siis kyseessä!

Tällä kertaa väsäsin uunissa haudutettua hapankaalia. Tuttuun tapaan lukaisin ohjeen huolimattomasti. Ajattelin, että ainekset vain sekaisin ja sen jälkeen nopea lämmitys uunissa. Pientä kiireen poikasta olikin aistittavissa, kun haudutusaika olikin tunti plus puolituntia jatkoa vielä makkaroiden kanssa.
Lapsiperheelliset tietävät, että ruoka-ajoista ei ongelmitta lipsuta.. Puolentunnin odotuksen vaihtuminen puoleentoistatuntiin voi aiheuttaa ylimääräisen nälkäkiukkukatastrofin. Välipalaa siis lasten kitusiin hieman runsaammalla kädellä, ja niin kokkailut pääsivät jatkumaan.

Kattaminen jäi kiireessä vähän puolitiehen. Laitan kuitenkin kuvan, kun pöydän päässä näkyvät Hullareilta kotiutuneet ihanat suola - ja pippurimyllyt. Kyllä niitä kelpaa ihailla!


Meidän festien meno oli sen verran vaudikasta, että kuvasaalis jäi varsin laihaksi. Onneksi kuitenkin illan päätähdet tuli kuvatuiksi: perunasalaattia ja hapankaalia makkaroilla - olkaa hyvä!


Perunasalaatin ohje ei ollut paras mahdollinen. Tykkään ainakin itse enemmän vähän öljyisemmästä versiosta. Tässä käytettiin valmista sinappisalaattikastiketta pohjana.
Molemmat ohjeet ovat peräisin syksyn Pirkka ruoka -lehdestä.

Laittakaahan hapankaalin ohje testiin! Vielä on hyvin lokakuuta jäljellä festien järjestämiseen!


3 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköinen kattaus!

  VastaaPoista
 2. Täytyypä kokeilla! Maistuiko hapankaali lapsille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osalle maistui. Toiset eivät suostuneet maistamaankaan :)

   Poista