torstai 9. lokakuuta 2014

Kekkerit ja kattaus - askartelua ja lahjavinkki.

Lupailin Helsinki Design Week:n lastentapahtumasta  kirjoitellessani esitellä kattaustyöpajan tulokset myöhemmin. Teimme siis servettirenkaita. Renkaiden ohella koristelimme myös itse servetit, joten eivät nämä ihan oikeaan käyttöön sovi, mutta leikkeihin sitäkin paremmin.

Isän ja Pikkuveljen kauppareissun aikana katoimme pikkupöytään viinirypäleitä ja vettä (aikas nopeasti kasaan riivityt eväät). Kynttilätkin Tyttö tahtoi, vaikka ei niihin tulta uskallettukaan laittaa. Hienot juhlat siis kyseessä, eväistä viis!

Vastaavia kuviollisia askartelupapereita olen nähnyt Tigerissä. Viiksiä ja ruutuja: ihania!
Ja askartelussa käytetyt välineet olivat Fiskarsin.

  • Pienemmillä vipulävistäjillä (esim perhonen) reikien tekeminen onnistui hyvin neljävuotiaalta. Eli tämä vipulävistäjä vastaa melkolailla tuttua reijitintä. Ja kivaahan on, että myös nuo silput voi käyttää askarteluun.
  • Nuo servettirenkaiden isoimmat reiät (esim sydän) on tehty kuvioleikkureilla, jotka olivat kyllä liian leveitä ja raskaita ainakin meidän Tytön yksinään käytettäviksi. 
  • Servettirenkaiden reunoja on leikattu kuvioreunasaksilla, joissa riittäkin valinnanvaraa perinteisen siksak-kuvion lisäksi. 

Lisäksi tietenkin tarvittiin suuret määrät glitter-liimaa, tusseja ja taiteellista vapautta.

Servettirengasidea on helposti jalostettavissa Halloweeniin ja pikkujouluihinkin. Nämä ovat helppoja toteuttaa, eikä ohjeita tarvita. Jouluun voisivat sopia ainakin Sinellin verkkokaupasta löytyvät sydämet, tähdet ja pallot.
Nyt alkoivat jo joulukortitkin pyöriä mielessä...


Bonuksena:
Laadukkaat askarteluvälineet ovat muuten aika kiva vinkki pikkutyttöjen synttärilahjoiksi. Pikkulegojen sijaan voisikin kaverille lahjoittaa vipulävistäjän ja pinon kartonkia. Askarteluvälineen käyttöikä on varmasti useita vuosia, hinta sopiva (noin 5 euroa) eikä siihen heti kyllästy - täydellinen lahja siis! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti