sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Paperisia lapsuuden aarteita.

Saanko esitellä Leilan, Lailan, Sannan ja Sannin sekä monet muut paperiset ystävät?

Vanhoja lelujani ja jopa jotakin vaatteitani on säilytetty hartaasti vuosikausien ajan. Välillä niitä sitten kaivellaan esille ja omat lapseni pääsevät käyttämään niitä. Barbiet ovatkin kovassa käytössä, samoin My Little Ponyt. Toisinaan kyllä harmittaa paljastaa näitä ehjinä sailyneitä aarteita, sillä ne saattavat kyllä hajota tai ainakin vahingoittua pelottavan nopeasti hieman rajummin leikkivien lasten näpeissä.


Mummin kaapista löytyy aikamoinen kätkö paperinukkeja, joista osalla Tyttö on nyt saanut alkaa leikkimään. Paperinukkejen alkuperästä ei ole muistikuvaa. Osa on varmasti kulkeutunut Saksasta tuliaisina ainakin nukkejen asuista päätellen.
Osa puvuista on suoraan 70-luvulta, joten ne ovat todennäköisesti olleet jo vanhoja saadessani ne. Voisikohan yhden tätini kyläkaupan kätköt olla niiden alkulähde?
Ja yhden muistan ostaneeni ihan itse pienestä kirjakaupasta. Se oli sellainen kapea vihko, jonka kannessa oli nukke ja sisäsivuilla vaatteet. Niitä olen nähnyt vieläkin jossain myytävän.Bonuksena on Neumann paperisena versiona, vaikken suuri Dingo-fani ollutkaan. Paperi-Nipa on vielä Mummin hoivissa, ettei se pääsisi vahingoittumaan. Tosin riski siihen, että suurinta prinsessa vaihetta elävä Tyttö edes kiinnostuisi pitkätukkaisesta paperimiehestä mustassa nahkatakissaan taitaa olla melko vähäinen.

Ihana muisto ovat myös nuo nukkejen taakse kirjoitetut nimet. Jokainen vaatekin on nimikoitu, jotta oikea omistaja varmasti löytyy.
Varmasti nämä ovat olleet mielestäni maailman ihanimpia nimiä aikoinaan: Laila ja Leila ja kumppanit. Pojissa taisi olla ainakin Jari-niminen nukke.

Tyttö nimeää leikeissään usein Barbiet ja muut S-kirjaimella alkavasti (tai C:llä, en ole ihan varma tästä). On Sisse, Sessi, Seela, Senni ja Sanna. Meillä asustavat myös Saara ja Ruusu nimiset nuket, sekä Beibbari. Viimeisen tunnistavat ainakin kaikki tyttölasten vanhemmat, eli Baby Born -nukke, jonka nimi todellakin on vain Baby Born eli tuttavallisemmin Beibbari.

Leikitäänkö teillä paperinukeilla?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti